Home / Nieuws van de SAO / Voetbalclub Oranje Nassau ontvangt ARAG Fair-Play certificering!

Voetbalclub Oranje Nassau ontvangt ARAG Fair-Play certificering!

Nadat recent Enter Vooruit al door de KNVB én ARAG in het zonnetje werd gezet, heeft nu wederom een voetbalclub uit het gebied van de SAO een ARAG Fair Play certificering weten te behalen. Afgelopen donderdag werd deze certificering uitgereikt door betaald voetbal scheidsrechter Siemen Mulder. Scheidsrechtersvereniging Almelo & Omstreken was hier met een delegatie van het bestuur bij aanwezig. Het is ontzettend mooi om te zien dat voetbalclubs arbitrage ook zeer serieus nemen. Felicitaties gaan dan ook uit naar Enter Vooruit!

SAO erelid Piet Ketelaar werd ook deze avond door Oranje Nassau in het zonnetje gezet. Hij is de grondlegger geweest voor het scheidsrechtersbeleid bij deze club, waarna het stokje zorgvuldig en succesvol is overgenomen.  Lees hieronder het verslag van de website van Oranje Nassau:

De scheidsrechterscommissie van Oranje Nassau heeft donderdagavond met trots het ARAG Fairplay-certifictaat mogen ontvangen.

Dit is een erkenning voor het feit dat Oranje Nassau een professioneel arbitragebeleid voert, met een heus arbitragehandboek gebaseerd op de situatie van de club. Enkele vereisten zijn het hebben van een scheidsrechtercoördinator, een scheidsrechterskorps met minimaal 95% gediplomeerde scheidsrechters, een kledingvoorschrift voor de arbiters, het aanbieden van opleidingen en het verzorgen van spelregelavonden. Gastheer was donderdagavond voormalig scheidsrechter Eric Braamhaar en hij had onder meer KNVB-scheidsrechter Siemen Mulder meegenomen. Na de uitreiking van het certificaat fungeerde Mulder als quizmaster, toen de aanwezigen vol enthousiasme hun spelregelkennis konden testen (zie ook de foto’s van Suus Rekers).

Scheidsrechters
Piet Ketelaar heeft ooit het scheidsrechterskorps binnen Oranje Nassau vorm gegeven en enkele jaren terug heeft de scheidsrechterscommissie (Angela van Regteren, Sita Monster en Marc van Rijn) het stokje van hem overgenomen. Zij hebben het korps vervolgens verder uitgebreid naar zo’n veertig scheidsrechters. Deze scheidsrechters fluiten van de mini’s op vrijdagavond tot de pupillen, junioren en senioren op de zaterdag. Met een gemiddelde van 35 tot 40 thuiswedstrijden iedere zaterdag heeft Oranje Nassau deze mensen meer dan nodig.

Begeleiding
Voor de groep scheidsrechters staat ook iedere zaterdag een aantal scheidsrechtersbegeleiders paraat, die met name de jonge scheidsrechters en de clubscheidsrechters in opleiding begeleiden voor, tijdens en na de wedstrijd. Zowel de scheidsrechters, als de begeleiders en de commissieleden staan er iedere zaterdag in hun vrije tijd om alle wedstrijden tot een sportief en goed einde te brengen.

Facebook

Twitter