Home / Nieuws van de SAO / Verslag Zaalvoetbal COVS district Oost : 6 januari 2018

Verslag Zaalvoetbal COVS district Oost : 6 januari 2018

Verslag geschreven door: Gerard Annink

De SAO was wederom als andere jaren aanwezig bij het district zaalvoetbal te Kampen. Normaal is het in Elburg, maar dit jaar was het voor het eerst in Kampen.
Voor het vertrek naar Kampen bleek het al een hele klus te zijn om Wierden te vinden om een medespeler op te pikken. Eenmaal aangekomen bij de carpool strook bleek dit niet de juiste te zijn dus moest er nogmaals omgereden worden om de andere plek te bereiken. Daarna trok het team van topspelers richting Kampen.

Hier aangekomen moest er snel omgekleed worden want wij waren wat later geariveerd op locatie. De eerste wedstrijd voor de SAO werd gespeeld tegen Zwolle om 10.42 uur. Vanuit de SAO bestaat het team uit Bas, Michel, Semih, Thomas, Jorg, Nick en Jarno. Dit team werd mentaal bijgestaan door Linda en Gerard Annink.

Wedstrijd 1: Zwolle

Vol goede moed en inzet werd het veld betreden tegen Zwolle. Zonder warming-up in de benen bleek dat er na de aftrap weinig te halen viel.
Door 2 blunders van onze, verder in het toernooi goed keepende keeper (Bas) stonden wij al snel op 0-2 achterstand. Daarna volgde er nog een eigen doelpunt van Jorg (blij dat hij scoorde) en een schittend doelpunt van Zwolle eindigde deze wedstrijd in een 0-4 nederlaag. Alleen de focus was in de eerste wedstrijd niet aanwezig. Het bleek een goeie warming-up te zijn. Bij deze wedstrijd bleek ook al snel dat het team uit Almelo niet huiswaarts zou keren met de Fairplay-wisselbeker. Nick pakte als verdediger al snel de 1e en enige gele kaart tijdens deze wedstrijd. In het verdere verloop van het toernooi bleek dat 1 van de aanwezige scheidsrechters snel de gele kaart hanteerde en deze floot ook de 1e wedstrijd van ons top team. In het verdere toernooi volgde er geen nieuwe kaarten meer voor ons talentvolle team.
Zwolle bleek later de finale te spelen: dus zo slecht was het nog niet.

Wedstrijd 2: Zuthpen

Na de eerste wedstrijd volgende de tweede poulewedstrijd tegen Zutphen.
Dit was een wedstrijd die voortvarend begon met Nick en Jarno op de reservebank werd het al snel 1-0 dankzij een geweldige goal van Jorg. Dat volgde met een hoekschop die er in 1x ingeschoten werd door Michel “Alias de hulk”. Dit was wederom weer een plaatje. De wedstrijd werd in het slot gegooid dankzij een invalbeurt van Jarno die de 3-0 vanaf zijn schoen liet aantekenen.

Daarna begon het echte galery-play: tikkie takkie voetbal en goed samenspel. Zelfs op de tribune waren de O’s en A’s niet van de lucht. Met grote overmacht werd er door het team van de SAO gevoetbald en wist het de stand niet verder uit te breiden na de 3-0. Zelfs onze Keeper Bas was tijdens deze wedstrijd foutloos (geen bal op doel gehad…).
Deze wedstrijd gaf het team vertrouwen voor de laatste 2 poulewedstrijden die nog zouden volgen.

Saillant detail is dat dat Gerard en Linda hun eigen Tribune hadden verworven en als V.I.P. daar zaten en het team aanmoedigden zoals dat hoort! Zodra wij bij wedstrijd 2 en 3 moesten voetballen ging iedereen van de tribune en bleef alleen de SAO achter met zijn geweldige supporters!

Wedstrijd 3: Deventer

Vol met zelfvertrouwen ging het team aantreden tegen Deventer voor de 3e poulewedstrijd. Dit werd gedaan met dezelfde 5 als in de wedstrijd ervoor, never change a winning team (was de gedachte van de coach).

Jammer genoeg werkte het niet in ons voordeel. Na 1 minuut spelen stond de stand al op 0-1 in het voordeel van Deventer. Na 1,35 minuut spelen was de stand 0-2. Onze keeper Bas deed zijn uiterste best en keepte een topwedstrijd tegen Deventer anders was de stand al snel opgelopen in het voordeel van Deventer. Na de 0-2 kreeg het team uit Almelo meer grip op de wedstrijd. We kregen dan ook een aantal kansen, maar wisten niet te scoren.

Jorg deed in de 4e minuut aan galery-play middels een schittende panna bij de tegenstander. Dit ontaarde in groot gelach en gejoel vanaf de tribunes. Michel ging in de 6e minuut alleen op doel af maar miste nipt. De inzet was volop en Deventer kreeg het in die minuten nog behoorlijk moeilijk met het spel van de sao-ers. In de 7e minuut toen de SAO het betere van het spel had scoorde Deventer tegen de verhouding in. Hiermee was het pleit beslecht en ook de eindstand van 3-0 genoteerd. Later bleek dat ook Deventer een finalist was en zelfs het toernooi heeft gewonnen. Al met al was deze wedstrijd dus geen schande voor onze toppers. Hierna volgde er na de lunch nog 1 poulewedstrijd.

Wedstrijd 4: Doetinchem

Na een lekkere lunch voor iedereen gingen we ons klaarmaken voor de laatste poulewedstrijd tegen Doetinchem. We zijn dan ook gestart met Bas, Nick, Semih, Thomas en Jorg. Jarno en Michel als eerste wissels. Al snel kwamen we met 2-0 achter (de lunch was blijkbaar zwaar gevallen, waardoor we een tandje bij moesten zetten). Toen werd alle energie op de aanval gegooid. Ook de keeper deed zijn uiterste best om het doel verder schoon te houden maar het mocht niet baten. Na nog een doelpunt tegen te krijgen was de eindstand hiermee bepaald op 3-0. In deze wedstrijd waren we wederom niet de mindere, maar we vergaten te scoren.

Hieronder de einduitslag, toernooi en Fairplay-competitie:

Uiteindelijk was het een geslaagd toernooi. Vooral de lol en het plezier die we als team (inclusief supporters) hebben gehad. Doordat we zelf vonden dat het zo goed ging, niet kijkend naar de rangschikking zijn we spontaan uit eten gegaan in Kampen. Deze 3e helft hebben we dan ook met vlag en wimpel gewonnen van alle andere teams. Deze werd genuttigd in de Stadsherberg van Kampen. We hebben hier als spelers de dag gezamenlijk afgesloten met een lekker diner en drankje. Dit was dik verdient (aldus Gerard).

Namens de SAO-supporters,
Linda en Gerard Annink (auteursrechten in handen van Gerard en Jarno)
Ps: misschien doe ik (Gerard) volgend jaar mee en draag ik de pen over aan een ander.

 

Facebook

Twitter