Home / Nieuws van de SAO / Verslag COVS Zaalvoetbal toernooi

Verslag COVS Zaalvoetbal toernooi

Het is al een tijdje geleden; maar onder het motto: “Beter laat dan nooit” willen we toch nog een verslag met u delen rondom het “J.W. Van Essen- zaalvoetbaltoernooi” op 5 januari j.l. Hier was de SAO weer actief met een team!

Geschreven door: Jarno Boers

Het heeft even geduurd dat we de eerste prijs meenamen naar Almelo. Het heeft even geduurd dat we de sportiviteitsprijs weer meenamen naar Almelo. Het heeft ook even geduurd voordat dit stukje in het clubblad terecht is gekomen. Oftewel een terugblik op 5 januari jl.

We hebben als SAO weer meegedaan aan het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor scheidsrechters. We hadden een zeer diverse selectie van jong tot oud. Waar afgelopen jaren vooral de jonge garde de SAO vertegenwoordigde hadden we dit jaar uit elke geleding wel een afgevaardigde.

Het team bestond dan ook uit de volgende spelers: Johannes ten Hartog (keeper), Henkjan Pastink, Hûsnû Göl, Bas ten Berge, Michel Drenth, Jorg Ordelmans (2 geweldige minuten), Nick Veldhuis (Supporter – volgend jaar weer van de partij hopelijk!), Thomas Annink, Lars Bosch & Jarno Boers (coach – speler).

Dit team had zoveel diversiteit dat er vooraf moeilijk te voorspellen was hoe goed wij zouden presteren. We hebben ons zoals de afgelopen jaren ook erg sportief gedragen, geen kaarten versierd.

We speelden 3 wedstrijden. Om half 10 speelden we de eerste wedstrijd tegen Apeldoorn. Zoals een vast ritueel beaamt bij de SAO verspelen we de eerste wedstrijd met verve.  Zoals te doen gebruikelijk moeten wij altijd eerst even in het toernooi komen en het tiki-taka-voetbal ff onder de knie krijgen. Klein smetje op deze wedstrijd en rest van het toernooi was het uitvallen van Jorg. Hij viel na 2 minuten uit met een pols-breuk (op moment van schrijven is hij daarvan hersteld). Uiteindelijk is Bas met hem naar het ziekenhuis gegaan en moest de coach toch meer spelen dan hij zelf wou. Doordat Jarno in de eerste wedstrijd meteen een panna uitdeelde aan een tegenstander en daar bijna een kans uit voortkwam ging het publiek op de banken voor Almelo. Dit was dan ook het enige hoogtepunt voor de SAO uit de eerste wedstrijd. Door het niet ingespeeld zijn als team konden we merken dat onze nieuwe keeper Johannes moeite had deze eerste wedstrijd om de nul te houden. We hebben deze eerste wedstrijd dan ook nipt verloren met 3-0.

Nadat Jorg & Bas het team hadden verlaten om zorg te dragen dat Jorg weer tijdig fit zou worden voor de tweede seizoenshelft. De rest van het team heeft toen de draad opgepakt en we zijn volle moed de tweede wedstrijd ingegaan. Hierbij konden we merken dat de jonge sterren Lars & Thomas steeds losser werden en ook de ervaren spelers Hüsnü, Henk-Jan, Michel & Jarno nog meer konden steunen op de jeugd en moedigde Nick het team nog harder aan.

De tweede wedstrijd was Doetinchem 1 tegen Almelo. Daar kwamen we sterk voor de dag en hadden we eigenlijk gelijk moeten spelen. Alleen we vergaten 1 ding en dat was vaak genoeg te scoren. Deze tweede wedstrijd kregen we meer kansen dan in de eerste en werden we steeds brutaler als team om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Uiteindelijk werd het 2-1 voor Doetinchem. Daarbij moeten wel opmerken dat het enige doelpunt in deze wedstrijd werd gemaakt door Michel Drenth die altijd voor de SAO met scherp schiet.

Daarna hebben we van een heerlijke lunch genoten als team en ons mentaal voorbereid op de laatste poulewedstrijd het doel hierbij was om te winnen en niet als laatste in de poule te eindigen. Vrij vlot na onze lunch volgde ook de laatste poulewedstrijd. Dit was een sleutelduel in de poule. We moesten tegen Nijmegen en die hadden belang bij een gelijkspel of overwinning om door te kunnen gaan. Indien wij wonnen konden Doetinchem 1 en Apeldoorn daarna met een gelijkspel beide door. Nijmegen had niet veel teams mee, omdat ze nogal fel en soms onsportief erin gingen. Dit hadden wij als SAO goed opgepakt door ons eigen spel te spelen en ook dit team op een juiste manier te benaderen. We speelden zeer sterk alleen wat ons bij elke wedstrijd ontbrak was scorend vermogen. Het bleef dan ook deze wedstrijd lang 0-0 en er zat veel spanning op. De SAO had gelukkig veel fans (dit dankzij het belang van de wedstrijd). Hûsnû trok zijn toverdoos open en omspeelde op geweldige wijze een tegenstander van Nijmegen (bekende roze schoentjes). Deze gaf later aan dat hij de gele kaart moest pakken. Toen kwam er ruimte. De SAO maakte hier volledig gebruik van met een coach die doodop op de bank zat, zag hij samen met Nick en veel publiek dat Michel een geweldig doelpunt maakte. Toen gingen we voor de laatste 2 minuten nog 1x wisselen met Henkjan naar de kant om zo de 3 punten over de streep te trekken. Alles werd uit de kast getrokken elk twijfelgeval zat mee, dankzij ons sportieve optreden en goede contacten met de scheidsrechter. Dankzij het geweldige doelpunt en geweldige teamplay hebben we deze wedstrijd dan ook glansrijk van Nijmegen met 1-0 gewonnen. Iedereen was hier zeer tevreden over en zo sloten wij een geweldige dag af met een puike overwinning voor de SAO.

Onze topscoorder Michel 2 doelpunten gaf achteraf te kennen dat hij volgend jaar nog 1x wil vlammen met de SAO. Wij hopen dan ook nog 1 jaar met geweldige doelpunten van Michel. Dan willen we ook kijken of we een keer voor die tijd gezamenlijk gaan spelen, zodat we de eerste 2 wedstrijden nog beter voor de dag kunnen komen tijdens dit toernooi. Misschien zit er komend jaar voor de SAO wat in het vat, als de jonge lichting zich weer laat gelden net zoals dit jaar en ook het team naar prijzen kan leiden!

Tot slot is er een traditie geslopen in het SAO-zaalvoetbalteam. Dat betekent dat we tot het einde blijven, we waren het enige team bij de prijsuitreiking zonder prijzen, want onze prijs volgde nog. Inmiddels waren Bas & Jorg teruggekeerd met een gips arm en konden we het teamwerk verder voortzetten. We gingen zoals te doen gebruikelijk gezamenlijk eten in Kampen. We wilden weer naar het restaurant van voorgaand jaar, dit was namelijk zeer goed bevallen. Jammergenoeg zaten ze vol en zijn we naar een ander overheerlijk restaurant gegaan. Dit jaar zijn we dan ook op de koninklijke tour gegaan. We zijn naar grand café de Majesteit gegaan. Daar had het personeel de handen vol aan deze jonge klasbakken. We hebben voortreffelijk gegeten en met zijn allen een geweldige dag gehad samen.

Ik wil dan nog wel mijn dank uitspreken voor alle spelers die zich beschikbaar hebben gesteld en samen met mij er een geweldige dag van hebben gemaakt. Daarnaast wil ik nog 1 persoon in het bijzonder benoemen en dat is de secretaris van de SAO Bas ten Berge. Hij heeft zonder moeite alle voorbereidingen getroffen, zodat wij een zo gezellig mogelijke dag hebben gehad tezamen.

Namens de voetballers,

Met vriendelijke groet,

Jarno Boers (Coach)

Facebook

Twitter