Trainingen

In veel gevallen loopt de scheidsrechter op het veld veel meer meters dan de gemiddelde speler. Daarnaast heb je als scheidsrechter vaak te maken met teams die meerdere keren per week trainen en dus over een goede conditie beschikken. Daarom is het van belang ervoor te zorgen dat u als scheidsrechter ook over een goede conditie beschikt. Natuurlijk zijn spelregels belangrijk, maar om deze goed te kunnen toepassen is op het juiste moment ter plekke zijn nóg belangrijker, waar weer een goede conditie en loopvermogen belangrijk voor is.

Bij de SAO wordt er tweemaal in de week (dinsdag en donderdag) training gegeven door gediplomeerde conditietrainers. De trainingen zijn gericht op een goede fysieke en mentale gesteldheid voor het leiden van wedstrijden. Met allerlei loopvormen en oefeningen wordt er in een ontspannen sfeer intensief getraind. Hierbij kan iedereen op zijn/haar eigen niveau trainen.

Naast het vergroten en bijhouden van uw conditie, is het bezoeken van de SAO ook een goede manier om in contact te blijven met collega scheidsrechters en ervaringen uit te wisselen. Dit kan zowel tijdens de training maar ook na afloop in onze kantine.

De trainingen op beide dagen zijn iedere dinsdag en donderdag van 19.15 -20.30 uur.

Onderstaand vindt u een trainingsschema met de indeling van de trainers.

Back to top button