Home / Scheidsrechters Nieuws / Video kuipers geeft uniek kijkje de keuken

Video kuipers geeft uniek kijkje de keuken

Arbiter Björn Kuipers was zondag 20 december j.l. aanwezig bij ‘De Tafel van Kees’ van televisiezender Fox Sports. De arbiter uit Oldenzaal die komende zomer op het EK in Frankrijk actief is, gaf hier een toelichting over de samenwerking van Team Kuipers in de wedstrijd. De communicatie tussen de scheidsrechter en zijn assistenten verloopt via een headset, en was voor deze gelegenheid onder de wedstrijdbeelden gezet. Het resultaat is een uniek kijkje in de keuken van de arbitrage.

Zo blikt Kuipers terug op het bekerduel van medio december tussen Heracles Almelo en PSV. Hierin gaf hij een rode kaart aan de Eindhovense doelman Remco Pasveer en een strafschop aan de thuisploeg. De communicatie met zijn assistenten speelde een belangrijke rol tijdens dit moment. “Ik dacht dat het wel een meter buiten de zestien was. Mijn assistent gaf echter aan dat het er binnen was.”

‘Dacht dat overtreding erbuiten was’ — FOX Sports / Endemol

Ook geeft de arbiter uitleg over een gele kaart aan Wout Weghorst tijdens hetzelfde duel. “Het was een prima tackle, maar daarna gaat hij door met zijn andere been. Dat was onbesuisd. Dat leg ik aan hem uit.”

Kuipers over communicatie met spelers — FOX Sports / Endemol

Fox Sports toont ook oudere beelden van een duel tussen FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden. Op aangeven van zijn assistent geeft Kuipers een rode kaart. “Zelf zag ik wel de overtreding, maar niet hoe ernstig deze was.”

‘Vertrouwen in elkaar’ — FOX Sports / Endemol

Facebook

Twitter