Scheidsrechters Nieuws

KNVB Assist Nieuwsbrief: Februari 2022

EK Futsal: topsport én arbitrage op hoogste niveau

De afgelopen weken hebben we met het EK Futsal in Nederland kunnen genieten van topsport én arbitrage op het hoogste niveau. Zondag is de finale, mét publiek en dat belooft een spetterend einde van ruim twee weken top-zaalvoetbal te worden. 

Velen van jullie krijgen intussen ook zelf weer de gelegenheid om jullie mooie hobby op te pakken. Zowel in de zaal als op het veld staan spelers en officials te trappelen om de competities te hervatten. Eindelijk: het mag weer! 

In deze nieuwsbrief lees je verhalen van twee top-scheidsrechters die zowel op het veld als in de zaal hun sporen hebben verdiend. Uiteraard delen we ook weer de trainingsschema’s met je, want het is goed om rondom de wedstrijden die weer van start gaan, goed te blijven trainen. 

Veel plezier bij de terugkeer op het veld en in de zaal! 

Voormalig topscheidsrechter Gino D’Onorio geeft zijn ervaringen nu door aan de jeugd

Als teambegeleider van de Italiaanse zaalvoetballers was Gino D’Onorio de afgelopen weken actief bij het EK Futsal. Als zoon van een voetbalgekke Italiaanse vader is de liefde voor de sport hem met de paplepel ingegoten. Al meer dan twintig jaar bekleedt D’Onorio allerlei verschillende functies in het voetbal. Na een carrière als topscheidsrechter in het zaalvoetbal is hij nu docent arbitrage en coach van een zaalscheidsrechter in het talenttraject van de KNVB.

Lees het interview> 

Trainingsschema’s (assistent-)scheidsrechters 

De competities zijn weer van start gegaan. Als (assistent)-scheidsrechter kun je na een pauze van bijna twee maanden weer je hobby uitoefenen door te fluiten of vlaggen. Om op de juiste manier aan je fitheid te werken, zijn er trainingsschema’s voor de maand februari opgesteld. Ook is er aandacht voor wanneer je noodgedwongen in quarantaine moet bij een (mogelijke) coronabesmetting. 

Bekijk de trainingsschema’s >

Fluiten in de zaal én op het veld

Al ruim twintig jaar is Juroen Koene actief als scheidsrechter. Zowel op het veld als in de zaal leidt de Zaankanter wekelijks met veel plezier zijn wedstrijden. Als ervaringsdeskundige kan Koene het iedereen aanraden om de disciplines te combineren. “Het sluit elkaar helemaal niet uit, het vult elkaar juist aan.”

Lees verder >

Back to top button