Scheidsrechters Nieuws

Documentaire: De wetten van Shona

Bron: https://www.knvb.nl/nieuws/scheidsrechters/scheidsrechters/65766/donderdag-27-januari-exclusief-premi%C3%A8re-op-espn-de

Wat komt erbij kijken om als vrouw een plekje te veroveren in het scheidsrechterskorps op het hoogste niveau van het Nederlandse profvoetbal? De documentaire ‘De Wetten van Shona’ belicht een jaar uit het leven van Shona Shukrula (30) op weg naar haar ultieme doel: de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal worden.

“Ik wil naar de Eredivisie”. Die woorden sprak Shona Shukrula uit toen ze op haar achttiende begon met fluiten in de onderste klassen van het amateurvoetbal. Na jaren van toewijding en hard werken, fluit Shona vele jaren later in de top van het amateurvoetbal en is ze als scheidsrechter in het Talententraject Betaald Voetbal al regelmatig te zien als vierde official in de Keuken Kampioen Divisie. De volgende stap: als scheidsrechter actief zijn in die competitie.

Officier van Justitie

Maar niet alleen binnen de lijnen van het voetbalveld zet Shona zich in voor fairplay, ook als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie strijdt ze voor rechtvaardigheid. De Wetten van Shona schetst een portret van een ambitieuze jonge vrouw die honderd procent geeft in de rechtszaal en zo niet nog meer drive heeft om in de voetsporen te treden van scheidsrechters als Bibiana Steinhaus (Duitsland) of Stéphanie Frappart (Frankrijk) die als vrouw het hoogste profniveau al haalden.

Steun

Deze exclusieve documentaire laat zien hoe Shona met steun van haar familie, vrienden, personal trainer en werkgever in de startblokken staat om haar debuut te maken als eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal. Maar daarvoor moeten de nodige obstakels worden overwonnen. Om te beginnen de continue druk van de tweejaarlijkse conditietest voor scheidsrechters: wordt 2022 het jaar van Shona?

De Wetten van Shona gaat op donderdag 27 januari om 20.15 uur exclusief in première op ESPN 1 en is daarmee te zien voor alle klanten van KPN en Ziggo.

De Wetten van Shona is geproduceerd door de KNVB en komt tot stand in samenwerking met ARAG. 

https://www.wettenvanshona.nl/documentaire 
Back to top button