Nieuws van de SAO

Waarom zijn de kleedkamers gesloten?

Vorige week hebben wij als bestuur bekend gemaakt dat, in verband met de geldende corona-maatregelen, de kantine en de kleedkamers gesloten zijn. Een aantal leden hebben hier vragen over gesteld; omdat bij voetbalclubs de kleedkamers wel geopend zijn vaak én dit volgens de corona maatregelen strikt gezien niet hoeft. Desondanks is toch besloten het volledige clubgebouw (incl. kleedkamers).

  • Het gebruik van de kleedkamer is toestaan; op voorwaarde dat 1,5 meter afstand gehouden wordt én er gebruik wordt gemaakt van een corona toegangsbewijs.
  • We weten dat met 1,5 meter afstand er slechts 5 personen tegelijkertijd in de kleedkamer kunnen blijven.
  • Gezien de mindere/koudere weersomstandigheden zullen mensen na de training ook niet altijd buiten willen wachten; daarnaast is de kantine gesloten. Dit zal tot opstoppingen in de gangen kunnen leiden; wat zeker niet als “corona-proof” bestempeld kan worden.
  • Daarnaast willen wij niet twee keer in de week iemand verantwoordelijk maken voor de controle van corona-toegangsbewijzen. 
  • Aangezien men na de training toch direct dient te vertrekken; gecombineerd met bovenstaande, is het bestuur van mening dat het praktischer én veiliger is dat iedereen thuis gaat omkleden; waarmee contacten binnen worden beperkt.

Wij hopen dat hiermee de sluiting van de kleedkamer duidelijker is geworden.

Mochten er de komende dagen/weken updates zijn rondom corona, brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

Het bestuur

Back to top button