Home / Nieuws van de SAO / De laatste wedstrijd van Ronald de Jong..

De laatste wedstrijd van Ronald de Jong..

Onze eigen topper Ronald de Jong heeft afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd gefloten, waarbij hij na afloop uitgebreid in het zonnetje werd gezet. Zelf schreef Ronald hier onderstaand stuk over, waarmee hij zijn dankwoord graag wil overbrengen.

Twee jaar geleden heb ik besloten om in 2017 mijn loopbaan als scheidsrechter te beëindigen, tenzij mijn lichaam en geest zouden protesteren tegen die datum. Maar dat is gelukkig niet gebeurd.
Op 13 maart 1977 leidde ik mijn eerste officiële competitiewedstrijd voor de KNVB, afdeling Twenthe: La Première 7 tegen PH 17.

Bestaat toeval?
De laatste competitiewedstrijd, op 14 mei 2017, was….: La Première 1 tegen De Lutte 1.
Mijn warming up kon niet plaatsvinden op het hoofdveld, omdat daar nog een wedstrijd aan de gang was. Ik moest uitwijken naar het veld, waar ik mijn eerste wedstrijd heb gefloten.

Na het eindsignaal van deze wedstrijd kregen de spelers van La Première en De Lutte het verzoek om op het veld te blijven. Toen zag ik ook dat Harry, Tom en Nelly het veld betraden en dat weet je dat er iets gaande is.

Na een mooie speech overhandigde Harry, namens de KNVB, mij de speld en de oorkonde voor scheidsrechter van verdienste. Volgens mij heeft hij daarvoor het vuur uit zijn sloffen moeten lopen om dit voor elkaar te krijgen. Ook Tom, namens de SAO, wist zijn zegje op zijn manier te doen en hij liet dat vergezeld gaan van een smakelijk cadeau en bloemen voor Nelly. Paul van La Première overhandigde ons eveneens een boeket.

Mijn dank, en dat is mede namens Nelly, gaat uit naar Harry en Tom voor alles wat zij voor mij hebben gedaan. Dank is er ook voor de medewerking en gastvrijheid van La Première.

Het werd voor mij een geweldig slotakkoord!

Ronald de Jong

 

Facebook

Twitter