Home / De corona regels bij de SAO

De corona regels bij de SAO

Inmiddels kunnen we alweer enkele maanden trainen bij de SAO; en ook de kantine en de kleedkamers zijn alweer een tijdje open. Als bestuur van de SAO zijn we er blij mee dat veel leden wekelijks weer aanwezig zijn om aan de conditie te werken én om ervaringen uit te wisselen. Desondanks vinden wij het wel, zeker als de temperaturen buiten minder worden, belangrijk dat de aandacht niet verslapt rondom de corona-protocollen. 

Wij zijn een relatief kleine vereniging en kunnen zeker niet alles controleren. De verantwoordelijkheid ligt bij iedereen; spreek elkaar er ook op aan als iemand het even vergeet. Het zou doodzone zijn als we een dikke boete krijgen als vereniging; maar het zou onbetaalbaar zijn als we onverantwoord omgaan met regels en daarmee mogelijke gezondheidsrisico’s lopen.  Daarom als herinnering nog even de belangrijkste punten waar wij ons voorlopig aan zullen moeten houden.

  1. Indien je (lichte) gezondheidsklachten hebt (dus óók als je licht verkouden bent) blijf je thuis! Ook als één van je huisgenoten klachten heeft; is het verzoek om niet bij de SAO te komen.
  2. Zorg rondom de trainingen altijd voor voldoende afstand (de welbekende 1,5 meter). 
  3. In de kleedkamer dient ook iedereen 1,5 meter afstand te houden. Wij gaan als bestuur geen plekken markeren waar je mag zitten; maar als de afstand niet meer te waarborgen is; wacht dan even tot er voldoende plek is.
  4. Ook tijdens douchen moet afstand gehouden worden. In praktijk betekend dit dat er twee personen tegelijkertijd kunnen douchen. 
  5. In de kantine zijn de stoelen en tafels ingericht op de 1,5 meter. Zorg er ook voor dat dit zo blijft. Indien het té druk is in de kantine, spreek elkaar hier ook op aan en neem je eigen verantwoordelijkheid.
  6. Tijdens grotere bijeenkomsten of clubavonden zullen wij per avond als bestuur bekijken hoe we dit gaan aanvliegen. Er zal dan gewerkt worden met een inschrijving vooraf, waarbij een maximaal aantal personen toegestaan zal worden.

Wij hopen dat iedereen zich hier aan blijft houden. We doen het hartstikke goed; laten we er samen voor zorgen dat dit zo blijft!

Het bestuur.

Facebook

Twitter