Home / Nieuws van de SAO / COVS Zaalvoetbal-toernooi: “Meedoen is belangrijker dan winnen”

COVS Zaalvoetbal-toernooi: “Meedoen is belangrijker dan winnen”

De “quote” in de titel van dit artikel klinkt heel cliché, maar cliché of niet, het is absoluut van toepassing op het COVS-zaalvoetbaltoernooi voor de SAO. Weliswaar is de SAO in de resultaten terug te vinden op een allerlaatste plaats, desondanks ging ieder teamlid met enorme voldoening terug in de auto naar Almelo. Daarnaast werd de inzet, plezier en sportiviteit door de organisatie beloond met de mooie “Fair-play cup”

Het team

Het SAO-team bestond dit jaar uit Jarno Boers, Michel Drenth, Semih Kiremit, Bas ten Berge, Peter Veneman, Jeffrey Dreierink, Barend Lemans en Ronald Spoler. Met name voor Peter Veneman was het een bijzondere dag. Nadat hij tijdens het COVS-veldvoetbaltoernooi in mei een zware blessure opliep, was dit één van zijn eerste actieve optredens als sporter weer. Het toont dan ook zijn veerkracht dat hij zaterdag zonder angst heeft gespeeld in de zaal in Elburg. Daarnaast bleek ook bij de overige SAO leden geen “opgekropte frustratie” te zitten, maar werd de dag gezamenlijk als een “dagje uit” gezien. Er werd de gehele dag op een positieve manier gecommuniceerd met elkaar, tegenstanders, scheidsrechters en organisatie. Natuurlijk is het niet vooraf het doel geweest de fair-play cup persé binnen te halen, maar desondanks mag dit als een échte teamprestatie worden gezien!

Wedstrijden

Zoals in de inleiding al gemeld kon de SAO geen vuist maken tijdens de wedstrijden. Ondanks de sportiviteitsprijs, kan wel worden gesteld dat de resultaten tegen vielen. Hoewel de resultaten anders doen vermoeden (4 nederlagen, 2 doelpunten voor-13 doelpunten tegen), was de SAO in de meeste wedstrijden niet geheel kansloos. Het eerste deel in de eerste wedstrijd tegen Winterswijk begon stabiel, maar nadat er wat ongelukkig een tegendoelpunt werd geïncasseerd was het verzet gebroken en liep Winterswijk snel uit naar 3-0. Michel Drenth zorgde nog voor een ere-doelpunt deze wedstrijd.

Tijdens de tweede wedstrijd werd de SAO volledig ‘weggetikt’ door de technisch zeer vaardige voetballers van Deventer. Op de 5-0 nederlaag viel dan ook niets af te dwingen.

Nadat er door de organisatie weer door een prima lunch was verzorgd, was de SAO in de derde wedstrijd tegen Arnhem nog niet bij de les. Alle spelers hadden het gevoel dat er ‘iets te halen viel’, echter was de organisatie na de ongelukkige achterstand wederom ver te zoeken en liep Arnhem snel uit naar 4-0.

De laatste wedstrijd tegen Apeldoorn was qua spel de beste wedstrijd van de Almeloërs. Michel Drenth zorgde zelfs voor de eerste voorsprong. Echter zorgden twee ongelukkige keepersacties voor een achterstand, waarna ook nog ‘simpel’ de 3-1 werd weggegeven. Drie kleine foutjes die ervoor zorgden dat de SAO geen punten wisten te behalen dit toernooi, hoewel gezegd moet worden dat ook de aanval vaker had kunnen scoren in deze laatste wedstrijd.

Fair-Play Cup

Ondanks dat de SAO al vroeg uitgespeeld was, bleef het toch de rest van het toernooi aanwezig in de hal in Elburg. Hier werd onder andere nog genoten van de sportieve ’troostfinale’ tussen Noord-Oost Twente en Nijverdal én werd gezien hoe Arnhem de titel pakte, door in de finale Apeldoorn te verslaan.

Na afloop werd bekend gemaakt dat de SAO dit jaar de sportiviteitsprijs heeft gewonnen. Het plezier, de sportiviteit en de respectvolle benadering van tegenstanders en scheidsrechters werd zeer geprezen door de organisatie.

Voor de SAO is dit een groot compliment. Ondanks dat het afgelopen veldvoetbaltoernooi een enorm ‘dieptepunt’ genoemd mag worden, hebben we laten zien dat we op een leuke en respectvolle manier een leuk toernooi kunnen hebben! Hier kunnen veel (collega) verenigingen nog een voorbeeld aan nemen!

Nu de punten nog.. Wie weet volgend jaar! Maar, cliché of niet: “Meedoen is belangrijker dan winnen”

(Foto’s volgen later)

Facebook

Twitter