Home / Nieuws van de SAO / Clubavond met Ed Janssen groot succes!

Clubavond met Ed Janssen groot succes!

Op dinsdag 7 november organiseerde de SAO weer een clubavond met een externe gast. Op initiatief van de COVS kwam betaald voetbalscheidsrechter Ed Janssen spreken. Het was een zeer goed bezochte avond; waarin de aanwezigen werden meegenomen in de wereld van het leven als betaald voetbal scheidsrechter, maar waarbij er ook veel viel te leren qua spelregels.

Nadat er eerst in grote aantallen werd getraind, begon de kantine rond 20.00 al aardig vol te lopen en werd alles gereed gemaakt. Rond 20.30 uur begon Ed Janssen zijn verhaal; waarbij een kleine 40 personen aanwezig waren. Om maar direct “met de billen” bloot te gaan, besloot hij op Almeloos grondgebied zijn beslissing van enkele weken ervoor toe te lichten. Hier stuurde hij een speler van Heracles met een rode kaart van het veld.

Na deze introductie, ging Ed Janssen in op zijn eigen motivatie om scheidsrechter te worden. Gedurende de hele avond wisselde hij diverse (actuele) wedstrijdbeelden af met interactie met de zaal. Bij deze interactie liet hij zien erg “scherp” te zijn, en wist hij diverse keren kritische opmerkingen of vragen op een goede manier te pareren. Ook werd de nodige dosis humor gebruikt om het verhaal aan te sterken, gecombineerd met de “trots” die Ed Janssen toch voelt rondom wedstrijden die hij heeft mogen leiden.

De gehele avond stelde Ed Janssen zich kwetsbaar op, liet hij niet alleen “top” momenten zien, maar ook momenten waarbij bijvoorbeeld verzuimd werd voordeel te geven. Want “ook dat hoor bij het fluiten”.

Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij alle aanwezigen met een positief gevoel naar huis gingen. Naast SAO-leden waren er ook een aantal clubscheidsrechters aanwezig. We hopen natuurlijk jullie vaker terug te zien bij de SAO! Aan het einde van de avond ging iedereen nog met een scoreblokje naar huis, beschikbaar gesteld door de COVS.

Via deze weg willen we Ed Janssen en de COVS nogmaals bedanken voor het mogelijk maken van deze zeer geslaagde clubavond! Foto’s kun je hier vinden.

Facebook

Twitter