Home / Antwoorden: maart 2017

Antwoorden: maart 2017

1. Er wordt een diepe bal vanuit het middenveld naar de spits van partij A gespeeld. De spits neemt de bal mooi aan en gaat alleen op de doelman af. Op hoge snelheid speelt hij de bal om de doelman heen, welke een ultieme poging doet de bal te spelen met een sliding (zonder buitensporige inzet). Dit lukt niet, want de doelman raakt hierbij de de spits die ten val komt. Het contact is precies op de doellijn van het strafschopgebied. Wat  moet de scheidsrechter nu beslissen?

A. Vrije schop en een gele kaart voor de doelman

B. Vrije schop en een rode kaart voor de doelman

C. Strafschop en een gele kaart voor de doelman

D. Strafschop en een rode kaart voor de doelman

Antwoord: C

2. Een aanvaller gaat alleen op het doel af, maar verliest onderweg een scheenbeschermer. Desondanks loopt hij door en schiet hij de bal strak in het doel met het been waar de scheenbeschermer mist.  Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Het doelpunt afkeuren, ervoor zorgen dat de uitrusting weer in orde is van de speler en het spel hervatten met een doelschop.

B. Het doelpunt afkeuren, ervoor zorgen dat de uitrusting weer in orde is van de speler en het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de speler zijn scheenbeschermer verloor.

C. Het doelpunt afkeuren en het spel hervatten met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de speler zijn scheenbeschermer verloor.

D. Het doelpunt goedkeuren.

Antwoord: D

3. Bij het nemen van een strafschop (van partij A) komen twee verdedigers (van partij B) te vroeg inlopen. Wat moet de scheidsrechter beslissen als de doelverdediger de ingeschoten bal over de doellat tikt?

A. Hervatten met een hoekschop.

B. Strafschop overnemen

C. Strafschop overnemen en beide verdedigers een gele kaart tonen.

D. Indirecte vrije schop in het strafschopgebied voor partij A, en beide verdedigers een gele kaart.

Antwoord: B

4. Het scheidsrechter besluit het spel te hervatten met een scheidsrechtersbal, dicht bij de zijlijn. Nadat de bal correct de grond heeft geraakt, verdwijnt de bal over de zijlijn door een “polletje” op het veld, voordat iemand de bal heeft kunnen spelen. Hoe moet het spel nu worden hervat?

A. Scheidsrechtersbal overnemen

B. Indirecte vrije schop aan de partij op wiens helft de scheidsrechtersbal werd genomen.

C. Inworp voor de  partij op wiens helft de scheidsrechtersbal werd genomen.

D. Inworp voor de aanvallende partij.

Antwoord:A

5. Een aanvaller bevindt zich achter de doellijn, vlak naast het doel van de tegenstander. Terwijl het spel niet dood is, staat de doelman op de doellijn en duwt de aanvaller de bal in diens gezicht. De bal gaat hierbij in zijn gehele over de doellijn. Wat moet de spelhervatting nu zijn?

A. Strafschop

B. Hoekschop

C. Indirecte vrije schop

D. Scheidsrechtersbal

Antwoord : B

Facebook

Twitter