Home / Antwoorden: januari 2017

Antwoorden: januari 2017

1. Een doelman wil de bal uitwerpen, maar doordat de bal glad is glijdt deze uit zijn handen. Een aanvaller komt nu snel toelopen, maar de doelman weet nog net de bal binnen zijn doelgebied weg te slaan, voordat de aanvaller kan koppen. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?

A. Indirecte vrije schop en een gele kaart voor de doelman voor het tweemaal spelen met de hand.

B. Indirecte vrije schop en een rode kaart voor de doelman voor het ontnemen van een scoringskans.

C. Indirecte vrije schop wegens het twee keer spelen van de bal met de hand.

D. Doorspelen

Antwoord: C

2. Tijdens een wedstrijd trekt een verdediger zich achter zijn eigen doellijn terug om een tegenstander buitenspel te zetten. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Hij laat het spel doorgaan en toont de speler bij de eerstvolgende onderbreking een gele kaart.

B. Hij onderbreekt het spel en hervat met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

C. Hij onderbreekt het spel, toont deze speler een gele kaart en hervat met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

D. Hij laat doorspelen, dit is toegestaan.

Antwoord: A

3. Een speler van partij A neemt een ingooi, waarbij hij buiten het speelveld staat. Zijn ingooi is correct, maar hij gooit de bal opzettelijk in het gezicht van de tegenstander. Hoe moet het spel worden hervat, nadat de inwerpende speler van het speelveld is gezonden door het tonen van de rode kaart?

A. Met een directe vrije schop vanaf de plaats waar de getroffen speler stond.

B. Met een directe vrije schop vanaf de plaats waar de ingeworpen bal over de zijlijn ging.

C. Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de getroffen speler stond.

D. Inworp overnemen door partij A.

Antwoord: A

4. Een aanvaller van partij A is op volle snelheid om de hem toegespeelde bal aan te nemen. Een verdediger van partij B vangt de snel lopende aanvaller met de borst op. De scheidsrechter onderbreekt hiervoor het spel. Hoe zal het spel moeten worden hervat, nadat de scheidsrechter een disciplinaire maatregel heeft genomen?

A. Directe vrije schop of strafschop

B. Directe vrije schop

C. Indirecte vrije schop

D. Scheidsrechtersbal

Antwoord: A

5. Er vindt een spelerswissel plaats. Op het moment dat de te wisselen speler het speelveld heeft verlaten en op de bank wil plaatsnemen, beledigt hij de assistent-scheidsrechter op grove wijze, die klaar staat met de wisselspeler en dienst uitrusting aan het controleren is. De assistent scheidsrechter laat dit de scheidsrechter weten. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen?

A. Gele kaart voor de gewisselde speler, de in te vallen speler mag het veld betreden, want de wissel is al aangekondigd.

B. Rode kaart voor de gewisselde speler, maar de wisselspeler mag wel invallen indien er nog geen drie wisselspelers zijn gebruikt.

C. Rode kaart voor de gewisselde speler en de wisselspeler mag het veld niet betreden. De wissel was nog niet voltooid.

D. Hij geeft de gewisselde speler een waarschuwing.

Antwoord: C

Facebook

Twitter